Blanchette heeft besloten om binnenkat te worden
L.S.,
Blanchette voelt zich nu echt thuis en heeft besloten binnen-kat te worden. Buiten vindt ze toch wel eng. De eerste keer, dat ze zich door Moosje liet verleiden om mee naar buiten te gaan, durfde ze niet meer terug te komen. Na twee weken heb ik haar toch weer weten te vinden. Ze was heel wat kilo’s afgevallen – kilo’s die ze makkelijk kon missen. Ze is nogal een dik dametje geworden. Inmiddels laat ze zich niet meer door Moosje verleiden om mee naar buiten te gaan. Ze vindt het binnen wel best. Ze zit me altijd op te wachten bij thuiskomst, zoals op de bijgevoegde foto te zien is. Haar gebit is inmiddels door een dierentandarts gereinigd en daarbij zijn er een aantal elementen getrokken. Haar hart is niet meer perfect, maar ze heeft er geen last van. Ze heeft een hypertrofische cardiomyopathie met een vergroot atrium bij een mitralisinsufficiëntie. Ze heeft daarom zelfs een anesthesioloog bij de sanering van haar gebit gehad. Ze heeft de narkose probleemloos doorstaan. De dierentandarts, dokter Knaake, is overigens door een Belgische dierentandarts opgeleid: dr Leen Verhaert, een opmerkelijke vrouw.
Blanchette is een echte knuffel en de lieveling van één van mijn kleinkinderen.
Ik ben erg dol op haar en hoop dat ze nog heel wat jaartjes voor de boeg heeft.
Ik ben dan ook erg dankbaar voor jullie liberale beleid om een kat te mogen uitzoeken en meenemen. In Nederland doen ze daar erg moeilijk over zelfs voor zogenaamd onplaatsbare katten.
Voorlopig heb ik genoeg katten. Ik heb altijd 3 katten. Dat gaat altijd goed samen, ook als ze wat agressiever zijn. Blanchette heb ik moeten leren wat assertiever te zijn, zo lief is ze….
Met vriendelijke groeten,
Geeske