Een bezoekje aan het asiel

 

Op 2 augustus ben ik een bezoekje gaan brengen aan Het blauwe kruis van de kust in Oostende. In dit topasiel kreeg ik dan ook een mooie rondleiding. Ze legden hun werking uit en op het einde heb ik een kleine wandeling mogen maken met één van de schatjes uit het asiel.

Ik maakte kennis met Doris, een zeer vriendelijke dame met een enorm groot hart voor dieren! We maakten even kennis en dan begon de rondleiding. Bij het binnenkomen was er een zeer aangename sfeer en alle verzorgers waren met een brede glimlach aan het werk. De eerste gang zijn de hondjes, er zijn zowel binnen- als buitenhokjes (dus de hondjes kunnen binnen en buiten wanneer ze willen). Één voor één prachtige beestjes, de één al wat banger of enthousiaster dan de andere maar elk met hun eigen verhaal. Daarna was het de poezengang waar de beestjes ook zowel binnen als buiten kunnen. Ik maakte hier dan ook kennis met ‘de poezenknuffelaars’. Dit zijn personen die zich wekelijks bezig houden met de katjes liefde en aandacht te geven (bv om ze minder bang te krijgen en ze socialer te maken). Er werd ook met hen gespeeld met zelfgemaakte speeltjes. Prachtig om te zien!

Daarna kwam ik ook een nestje kittens tegen die juist gevonden was, waar ik eentje van mocht aaien en vasthouden. Ondertussen was er iemand een katje aan het verzorgen. En zo waren er nog een aantal gangen waar er diertjes zitten. Op het einde van mijn bezoek mocht in nog even wandelen met een van de kleine hondjes; Boefie. Wat een schatje! Ik zou hem zo meegenomen hebben naar huis!
Mensen die op zoek zijn naar een hond of een kat, ga dan zeker eens langs en geef die beestjes het leven dat ze verdienen, want het zijn één voor één schatjes!

Het blauwe kruis van de kust organiseert ook regelmatig workshops over het omgaan met honden, opvoeding enz… (op hun website zie je wanneer en wat).

Wat mij vooral opviel was dat de beestjes enorm veel aandacht en liefde krijgen en een super accomodatie hadden. Ze krijgen ook allemaal kwaliteitsvoer. Leuk om te zien dat dit een asiel is waar ze veel aan de beestjes denken en niet aan het geld.

Maar! Dit wilt niet zeggen dat het allemaal voor niets is. Veel beestjes komen toe in schrijnende omstandigheden (bv een inbeslagname na verwaarlozing, of ergens achtergelaten,…). Dit brengt natuurlijk veel kosten met zich mee om ervoor te zorgen dat ze erdoor komen en uiteindelijk een warme thuis vinden.

Je kan daarvoor een donatie doen! Je kan ook meter of peter worden van een kooi of van de poezen. Maar ook materiële producten zijn zeker welkom (bv schoonmaakproducten, voeding,…) Indien u wenst te helpen, alle kleine beetjes helpen!

Het was een zeer aangenaam bezoek en het zal me nog lang bijblijven.”

Melissa Engels: Finaliste Miss Coast Belgium 2017Steun mij met een like!