Acties “De Warmste Week 2019” Ten voordele van Het Blauwe Kruis Kust

Actie 1: pannenkoekenverkoop

Smullen en steunen: Pannenkoekenverkoop tvv Het Blauwe Kruis Kust
Actie voor De Warmste Week! 🐾🐾❤

Er kunnen pannenkoeken besteld worden aan €6/kilo:

🐾bij het Blauwe Kruis Kust – kate@hetblauwekruiskust.be
🐾bij Savannah – savannah_baert@hotmail.com
🐾bij bakkerij Geert – Roksem 059 26 88 77
🐾bij Dierenartsenpraktijk Tilia – Zandvoorde:info@daptilia.be

Likje, pootje, dankjewel aan de bakkers en alle smullers!

Alle bestellingen tegen 8 december, Afhalingen op 21 december bij Het Blauwe Kruis Kust, bij bakkerij Geert & bij dierenartsenpraktijk Tilia.

Waarom dit goed doel?

Omdat ik een groot hart heb voor dieren en het vreselijk vind wat er allemaal met ze gebeurt. Blauw Kruis de kust doet dan ook alles wat mogelijk is om de dieren te helpen en graag wil ik daarom mijn steentje bijdragen.

 

 

Actie 2: Een Hart van Hout – zie flyer + bestelformulier

In 2017 was onze school genoodzaakt afscheid te nemen van Pavèl Derycke. Een goedlachse schoolkameraad die bij iedereen een positieve vibe naliet.
Het project “Hart van hout” werd opgestart ter nagedachtenis van Pavèl en groeide uit tot een groot succes. ook dit jaar willen we niet stil blijven zitten. Opnieuw wordt er gerekend op de vele talenten van onze leerlingen en bieden wij met trots onze ‘gepimpte’ houten kookaccessoires aan. Wij pimpen houten spatels, lepels en onderzetters en hopen zo opnieuw een mooie opbrengst te kunnen schenken aan Het Blauwe kruis van de kust, Oostende.

 

Waarom dit goed doel?

In 2017 was onze school genoodzaakt afscheid te nemen van Pavèl Derycke. Een goedlachse schoolkameraad die bij iedereen een positieve vibe naliet. Pavèl was zot van dieren en daarom kozen wij ‘Het Blauwe kruis van de kust’ als goed doel.
Het project “Hart van hout” werd opgestart ter nagedachtenis van Pavèl en groeide uit tot een groot succes. ook dit jaar willen we niet stil blijven zitten. Opnieuw wordt er gerekend op de vele talenten van onze leerlingen en bieden wij met trots onze ‘gepimpte’ houten accessoires aan. Wij pimpen houten spatels, lepels en onderzetters en hopen zo opnieuw een mooie opbrengst te kunnen schenken aan Het Blauwe kruis van de kust.

 

Actie 3: Verwennamiddag met Jason Bradley – zie flyer

De Nieuwe Lekkerbek bestaat 5 jaar!
Met dit event wil Geert Debrandere al zijn klanten en ambassadeurs verwennen en steunt daarmee ook “De Warmste Week”.

Allen welkom op de swingende verwennamiddag op Maandag 23 December van 14h-18h te Tieltstraat 29, 8755 Ruiselede.
De Nieuwe Lekkerbek serveert u een Ruiseleeds verwenbord met koffie & de ambiance is alvast verzekerd met onze alom bekende Jason Bradley, dit voor €20/pp.
We steunen met deze namiddag “De Warmste Week” – Het Blauwe Kruis Kust.

Reserveer tijdig via info@denieuwelekkerbek.be
Er zijn slechts 150 plaatsen !
Betalen kan via: BE48 7350 5406 2027

Waarom dit goed doel?

Als dierenliefhebber steun ik Het Blauwe Kruis Kust omdat ze broodnodig uitkijken naar een nieuw asiel. Hiermee wil ik hun crowdfunding steunen omdat ik weet dat dieren er op de eerste plaats komen.

  

Actie 4: Bjova’s spaghetti festijn – zie flyer

In onze kantine van Camping Cosmos 2 in de Loviestraat 14, Middelkerke, gaan wij op zaterdag 30 november vanaf 17h30 een spaghetti festijn à volonté organiseren met animatie waarvan we de helft van de opbrengst zullen schenken aan Het Blauwe Kruis van de kust. Ter plaatse zullen we een donatiebox plaatsen waar de mensen vrijwillig en anoniem een donatie kunnen doen die dan volledig aan het Blauwe kruis zal geschonken worden. We zullen ook zorgen dat er kleine gadgets gekocht kunnen worden waarvan dan ook de volledige opbrengst word geschonken.

Waarom dit goed doel?

wij baten de kantine uit op Camping Cosmos 2 en hebben hier onze trouwe Boyka die graag gezien word door alle klanten die hier een drankje of hapje komen benutten. Daar wijzelf, onze familie en klanten trouwe dierenliefhebbers zijn vonden wij het nodig om ons steentje te kunnen bijdragen bij de hulp om achtergelaten of gevonden katten en honden te verzorgen en helpen een nieuwe thuis te vinden.

30 november, 17h

Loviestraat 14, 8433 Middelkerke

 

 

Actie 5: Diertjes voor Diertjes:

We zochten naar leuke gadgets waarin onze huisdieren de hoofdrol spelen. Fleur je huis op met leuke kerstballen, schenk een nieuw voederbakje aan je favoriete viervoeter of schenk je kind een gloednieuwe paraplu voor dagen met een echt hondenweer, …
De opbrengst gaat volledig naar de dieren in het asiel en bij de opvanggezinnen.
Bestellen kan via e-mail of via de Facebook-pagina van de praktijk. Wij zorgen dan voor een spoedige levering.

15 oktober > 4 december

Dierenartsenpraktijk Tilia, Zandvoordedorpstraat 44, 8400 Oostende

Waarom dit goed doel?

Als dierenarts voor het Blauw Kruis zien wij jaarlijks tientallen dieren die een nieuw warm nestje zoeken. Vaak zijn ze ziek of verzwakt en hebben medische hulp nodig. Dit gaat van het simpelweg toedienen van medicatie tot dagenlange hospitalisatie. Het Blauwe Kruis laat toe dat wij als dierenarts elk van deze dieren de beste zorgen kunnen geven. Daarom willen wij ook ons steentje bijdragen zodat ze dat in de toekomst ook kunnen blijven doen.

 

Actie 6: Beestig goed

Tijdens buren bij kunstenaars worden werken van onze leden geveild te voordele van Het Blauwe Kruis te Oostende. Dit alles zal plaats nemen in het Staf Versluyscentrum te Bredene op 19 en 20 oktober. Later veilen we verder via onze facebook groep Art from love dit tot 24 december.

Waarom dit goed doel?

De weerloze dieren beschermen en een warme handdruk voor al de vrijwilligers hun werk

 

Actie 7: De Warme Kost

Basisschool Stene/Oostende organiseert :
De actie is dubbel :
– Gedurende de maand december maken leerkrachten iets klaar om te eten/drinken en bieden dit aan in de leraarszaal. Via een vrije bijdrage steunen we de actie.
– Het tweede luik gebeurt in de week van 16 t.e.m. 20 december. Voor en na school worden allerlei warme drank en hapjes aangeboden aan de ouders en leerlingen die naar of van school gaan. Via een vrije bijdrage proberen we geld in te zamelen voor het goede doel. Alles wordt georganiseerd door de leerlingen van het 6de leerjaar en de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken.

Waarom dit goed doel?

Wij kiezen voor het tweede jaar op rij voor dit doel omdat we bezorgd zijn om de vele huisdieren die door mensen genomen en gehouden worden zonder daarbij na te denken welke gevolgen dit heeft voor hun dagelijkse leven. Op deze manier komen veel dieren heel snel in een asiel terecht terwijl dat eigenlijk niet zou mogen bestaan. Het houden van dieren houdt de kinderen bij ons op school ook erg bezig.

16 december > 20 december

Steensedijk 352, 8400 Oostende

 

Actie 8: Quiz for live

Quiz for life

Waarom dit goed doel?

Dierenwelzijn is zeer belangrijk.

22 november, 20h tot 22h

Sporthal ter Beke vzw, Bekestraat 16/Z, 8460 Oudenburg

 

Actie 9: Don’t shop, adopt!

Geld inzamelen voor het blauwe kruis om met meer middelen een warm nestje,een liefdevolle thuis te kunnen zoeken voor alle asieldieren.Tevens om hun comfort in hun huidige toestand te verbeteren.

Waarom dit goed doel?

Moose is een Scandinavisch getinte ontbijt-en lunchzaak in Oostende.
Wij bieden tijdens de warmste week niet onze traditionele 4 ontbijten aan …maar één uniek,héérlijk 3 gangen ontbijt waarvan een deel van de opbrengst naar het Blauwe Kruis gaat..Tijdens de maand december zamelen we ook centen in met actiegebonden apero’s,- desserts,..
Alle werknemers bij Moose zijn één voor één grote dierenvrienden met zelf asielhondjes en omdat ieder diertje een warm,liefdevol nestje verdient, willen wij ons steentje daartoe bijdragen.
Een extra gift kan ook tijdens de ganse maand december 🌲🎁 in onze speciale Blauwe Kruis spaarpot.We gaan onze actie aanmoedigen via alle social network kanalen.🌲

3 december > 24 december

Moose Ostend, Wellingtonstraat 86, 8400 Oostende

 

Actie 10: Maddelein’s lekkere brokjes

Onze zaak, Vershuis Maddelein wil met het zetten van de collectebus de asieldieren lekkere verse brokjes voorzien.
Als ambassadeur van het asiel willen we de werking steunen. Er is zoveel dierenleed, zoveel zorg…we dragen graag een centje bij.

Waarom dit goed doel?

Als verswinkel zijn we dagelijks in contact met dieren, dierenliefhebbers, dierenvrienden…we zijn ambassadeur van Het Blauwe Kruis Kust.

1 november > 14 december

Kapellestraat 116, 8020 Oostkamp

 

Actie 11: Organo voor Het Blauwe Kruis Kust

Op de kerstmarkt in koekelare staan we met een stand alwaar we koffie, thee en chocomelk verkopen vers gemaakt maar men kan er ook kopen om thuis te proeven. Daarnaast ook info over blauw kruis van de kust en hun activiteiten.

Waarom dit goed doel?

Het blauw kruis zou graag een nieuw asiel zetten en hiervoor hebben ze veel centjes nodig. Ik sponser al enkele jaren omdat ze niet alleen zorgen voor dieren maar ook mensen samenbrengen via hun activiteiten.

21 december, 18h tot 22h

Sint Maartensplein, 8680 Koekelare

 

Actie 12: Lang – of kortharig krijgt een goede snit

Voor de Warmste Week wil ik mijn collectebus van Het Blauwe Kruis Kust extra vullen voor de asieldieren die nood hebben aan een goede verzorging.

Waarom dit goed doel?

Dieren en nieuwe baasjes, een mooi verhaal dat bij Het Blauwe Kruis Kust werkelijkheid is.
Bewust en terecht is er een goede selectie naar een nieuw baasje, een warme thuis voor de dieren die in het asiel terechtkomen.

5 oktober > 14 december

Neuville, De Smet de Naeyerlaan 56, 8370 Blankenberge

 

Actie 13: Lingerie Ilse laat je stralen!

 Lingerie Ilse laat je stralen!
Onze leuze willen we doortrekken in onze actie.
Dieren verdienen het niet om in een asiel terecht te komen. Daarom willen we met onze collectebus bijdragen naar de zoektocht voor een nieuwe warme thuis voor de asieldieren. We zien ze graag stralen, we zien ze graag gelukkig!

Waarom dit goed doel?

Samen met onze klanten zijn we een grote groep dierenvrienden. Dieren die geen thuis meer hebben, een asiel die alles in het werkt stelt om voor hen terug een warm nestje te zoeken. Dieren verdienen zoals wij “dat ze kunnen stralen, dat ze terug gelukkig zijn!”

5 november >21 december

Kortrijksestraat 52, 8020 Oostkamp

 

Actie 14: Verkoop van Victoria juwelen

Koop juweeltjes van Victoria Juwelen, dit ten voordele van Het Blauwe Kruis Kust: https://www.victoria-benelux.com/nl-be/onze-juwelen

Bestellen kan via tatianageschier@gmail.com

Waarom dit goed doel?

De mensen ginder zorgen met hun hart voor de dieren! Elke hond en kat heeft recht op een proper hok, vers eten en drinken en de kans om te gaan wandelen.

 

Actie 15: ‘ T is in de sjakosj !

Niet voor niks staat Mondieux Madame bekent voor handtassen, lederwaren, schoenen, …
Maar met de Warmste Week willen we ons focussen op de langblijvers in het dierenasiel. Dieren die geen kans krijgen op een warme nest, dieren die meestal wegens ouderdom blijven zitten.
Om deze dieren te steunen krijgt Het Blauwe Kruis Kust een procent op de verkoop op 12 december in Cosmos II te Middelkerke, op 15 december in onze winkel in Oostende en op 23 december op de verwennamiddag in De Nieuwe Lekkerbek te Ruiselede + waardebonnen en een handtas cadeau voor de tombola op hun “Kerstfeest van zaterdag 7 december” in de Blomme en bij “De Kerstman komt op zaterdag 12 december” in Cosmos II te Middelkerke.
Met veel liefde voor de langblijvers. xxx

Waarom dit goed doel?

Zelf ben ik al jaren sponsor van asielhonden die blijven zitten. Ze vinden geen nieuwe thuis, meestal omdat ze te oud geworden zijn.
Met dank aan alle vrijwilligers die er dagelijks zijn voor deze langblijvers. Ik wil me samen met hen blijven inzetten.

 

Actie 16: De Kerstman komt…

Op 12 december organiseren Vanessa & Bjorn van Bjova Cosmos, Loviestraat 14 te Middelkerke & Het Blauwe Kruis Kust:                     “De Kerstman komt…” voor ambassadeurs, vrienden,. ..iedereen welkom op onze kerstmarkt met een tombola, proeverijen, kerststandjes, …kortom gezellig!

Waarom dit goed doel?

Het Blauwe Kruis Kust doet een crowdfunding “asieltekoop” voor een nieuw asiel want het is te klein geworden en verouderd.

Vele mensen beseffen niet hoe dieren binnenkomen in het asiel. Daarom alle respect voor de opvoeders, verzorgsters, medewerkers en alle vrijwilligers die er dagelijks zijn voor de viervoeters.

12 December vanaf 17h

Kantine Cosmos II – Loviestraat 14 te Middelkerke

 

Actie 17: We dragen ons steentje bij !

Wij, Van Huele gebroeders dragen graag ons steentje bij door de aankoop van bouwsteentjes “asiel te koop”.

Waarom dit goed doel?

Onze firma Van Huele is gehuisvest in Oostende. We weten dat Het Blauwe Kruis Kust uitkijkt naar een nieuw dierenasiel waar er meer comfort is voor de dieren.
Daarom willen ons steentje bijdragen door de aankoop van bouwsteentjes “asiel te koop” dit voor het nieuwe asiel, het Blauwe Kruis Kust waar dieren op de eerste plaats komen.

 

Aktie 18: Warmste Record – Samen voor Elkaar

De werknemers van ons bedrijf, Umicore Hoboken mogen op 29 november een poging ondernemen om het record ‘GSM’ werpen te evenaren of verbreken. Vanaf woensdag 27 november tot en met woensdag 4 december zullen er snoepzakken, wenskaarten en zelfgemaakte lekkernijen worden verkocht aan onze collega’s bij Umicore Hoboken

Waarom dit goede doel?

Dit was gekozen door onze werknemers.

Aktie 19: ’t Warmste Pootjes ontbijt

Een lekker ontbijt ten voordele van Het Blauwe Kruis van de Kust

Waarom dit goede doel?

Er zijn zeer veel huisdieren die nog geen thuis hebben. Wij willen daarom Het Blauwe kruis van de Kust steunen.

 

Aktie 20: Koekjes van Rex voor Rex

 Verkoop van koekjes in de vorm van een pootje tvv de dieren in het asiel.

Waarom dit goede doel?

Ik ben er zelf vrijwilliger en zie hoe de alle vrijwilligers, de begeleiders en de verzorgers zich elke dag met hart en ziel inzetten voor de dieren.

 

Aktie 21: Wafelverkoop KV De Haan

 Wij, Hondenschool KV De Haan verkopen wafeltjes aan €3/pakje tvv Het Blauwe Kruis van de Kust. De Wafeltjes zijn te verkrijgen in de kantine van de hondenschool.

Waarom dit goede doel?

Wij kiezen dit goede doel omdat wij (Hondenschool KV De Haan) zeer begaan zijn met de diertjes!