Bo doet het zo goed

Beste asielmedewerkers,

Bo is nu 2,5 maand bij ons en stelt het uitstekend! Ze is dol op ons en wij op haar. Ze is graag heel dichtbij en mocht ze kunnen, zat ze waarschijnlijk bij ons op schoot! ? Ze heeft duidelijk de rol op zich genomen om haar gezinnetje te beschermen en zou door het vuur gaan voor ons. Ze is helemaal over haar angst en schrikmomenten heen. Enkel op de stofzuiger heeft ze het niet begrepen en wil ze het liefst buiten. Het is een echte speelvogel en wordt gek van haar dik touw! Ze heeft er zo’n drie en komt er mee aandraven om te spelen. Dan wordt het een machtsspelletje wie het touw uiteindelijk helemaal bemachtigt, Bo of het baasje…meestal Bo dus! ? Ze vindt het geweldig om rondgezwierd te worden, terwijl ze de tanden rond het touw blijft klemmen. Het is dus ook krachttraining voor ons! Meestal zijn wij vlugger moe dan zij, hihi! Vreemden worden meestal heel goed onthaald, al gaat het natuurlijk gepaard met eerst een minuut snuffelen. Daarna trekt ze zich terug op haar mat. Op sommigen evenwel heeft ze het echt niet begrepen. Vooral heel grote mensen met een zware stem…misschien slechte herinnering uit het verleden?? Dan zou ze eens durven grommen.

Wandelen in de buurt vindt ze ook heel fijn, al keert ze heel graag terug naar huis. Meestal gaat het wandelen heel goed maar af en toe kan ze zich toch niet inhouden als een andere hond moet passeren en wil ze eropaf vliegen. Dat is duidelijk nog een werkpuntje maar ok, nobody is perfect!

In het begin wilden we haar ’s nachts in de bench laten slapen om ’s morgens niet voor verassingen te staan. Maar dat vond ze zo erg (ze ging precies haar dood tegemoet!) dat we toch besloten hebben de bench helemaal weg te doen. Alhoewel ze ’s morgens toch lekker bleef liggen als we ze opendeden?! Misschien dacht ze haar rol als beschermer niet meer te kunnen opnemen als ze in de bench gevangen zat? Nu slaapt ze dus gewoon op haar mat in de living en dat gaat prima! OEF!

Gisteren is ze voor de eerste maal in de douche geweest en dat ging verbazend goed!! Ze ruikt zoooooo lekker, blinkt in haar vel en is zachter dan zacht.

We zijn heel blij met onze lieverd. Bij onze thuiskomst van school of werk, is ze nog altijd dolenthousiast en geeft ze kusjes. Oja, we zijn ook eens één weekend weggeweest en dan  is hier een nichtje komen logeren als doggysit. Het was ook liefde tussen die twee en alles liep dus perfect. Al ‘probeerde’ ze wel eens de grenzen af te tasten…?

Voilà, zo weten jullie hoe het gaat met Bo. Ik stuur nog wat fotootjes bij van onze flinke meid.

Dikke poot en likje van Bo!

Groetjes van haar familie.

 

Ps: foto 3 is ochtendritueel…dan kijkt ze zo schattig mogelijk om een boterham te bemachtigen…