Billy

Billy

Billy is een jonge, wit-tijger kater geboren op 01/07/2020 (schatting). Hij werd alleen gevonden op straat en door bezorgde mensen bij ons binnen gebracht.

Billy is sociaal en aanhankelijk naar mensen toe. Hij kan dus met volle teugen genieten van een streel en enkele knuffels. Echter is hij wel onzeker van aard en bijgevolg snel onder de indruk van nieuwe omgevingen. Billy reageert dan vooral terughoudend en paniekerig waardoor hij voldoende tijd en ruimte zal nodig hebben om zich aan te passen. Eens hij volledig comfortabel is met zijn omgeving, bloeit hij open tot een sociale en speelse huiskat. Billy is nog een jong veulen en heeft bakken vol energie. Om dit op een positieve manier kwijt te kunnen, wordt hij enkel in een thuis geplaatst waar hij over de mogelijkheid beschikt om vrij naar buiten te kunnen. Dit in de vorm van een zeer ruime, ingerichte koer of tuin.

Billy is sociaal naar andere katten toe, maar is het duidelijk nooit gewoon geweest om met andere katten samen te leven. Dit zorgt er voor dat hij niet altijd de grenzen respecteert en soms wat te ver gaat. Doch heeft hij nood aan het sociaal contact met andere katten, maar dient dus nog wat te ervaren en te leren. Billy wordt bij voorkeur in een thuis geplaatst waar reeds een jong, sociaal soortgenootje aanwezig is die gewoon is om op een katvriendelijke manier om te gaan met andere katten. Hij wordt niet in een thuis geplaatst waar honden en jonge kinderen (onder 16 jaar) aanwezig zijn.