Chewy

Chewy

GEADOPTEERD

Enkele dagen geleden werd Chewy door zijn baas afgestaan. Chewy is een Maltezer reu van 7 jaar oud.Hij was heel nerveus toen hij binnengebracht werd. Vermoedelijk kon hij niet tot rust komen bij zijn baas en werd hij daardoor naar het asiel gebracht. Ondertussen zijn we enkele dagen ver en het gaat niet goed met hem. Als hij thuis al niet tot rust kon komen, dan kan dat hij dat zeker niet in het asiel. Hij wordt gek van zodra hij iets hoort of ziet.

Ook tijdens de wandeling kan hij zich momenteel maar heel matig ontspannen. Hij loopt gejaagd rond en snuffelt heel weinig. Een teken dat hij momenteel niet kan ontstressen, want van zodra een hond een beetje kan ontspannen, begint hij te snuffelen. Daardoor kan hij nog meer ontspannen. Bij Chewy lukt dit momenteel niet.

Hij werd door de dierenarts onderzocht. Dat ging zeer moeizaam, weer omdat Chewy veel te gestresseerd is om zich te laten onderzoeken. Met zijn hart zou er op het eerste zicht niets aan de hand zijn. Als hij zich opwindt hoest hij en ademt moeilijk. Daardoor is er een vermoeden dat hij Trachea collaps heeft, een frequente aandoening bij kleine hondenrassen.

Met deze post doen we een DRINGENDE oproep naar een adoptiegezin voor Chewy.

Gezien zijn mentale en fysieke toestand zoeken we:
Één of twee rustige mensen
Een rustige omgeving
Geen kinderen
Mensen die rekening houden met zijn medische problemen
Een tuintje waarin hij wat kan rondlopen en zijn behoefte doen als de weersomstandigheden niet gunstig zijn om met hem te gaan wandelen

Wie voelt zich geroepen om Chewy te helpen? Wie wil hem een kans te geven op een nieuw, rustig leven? Ook deze arme jongen heeft hier recht op!