Layla

Layla

Layla is een jonge, zwarte kattin geboren op 01/01/2020 (schatting). Ze is door bezorgde mensen gevonden en bij ons dierenasiel binnengebracht.

Layla is sociaal naar mensen, maar kijkt de kat uit de boom. Ze is terughoudend en snel onder de indruk van nieuwe/onbekende situaties en zal bijgevolg voldoende tijd, alsook ruimte nodig hebben om zich aan te passen. Layla reageert in deze situaties ook paniekerig.

Layla is op zoek naar een warme thuis waar geen andere huisdieren (noch hond, noch kat) en/of kinderen aanwezig zijn (personen onder 18 jaar).

Belangrijk: ondanks Layla haar jonge leeftijd, kampt deze meid met een medische beperking. Ze heeft een (aangeboren/verworven) trauma ter hoogte van haar lage rug – heupen waardoor haar mobiliteit wat beperkter is. Omwille van deze reden wordt ze enkel als binnenkat geplaatst of waar ze beperkt over de mogelijkheid beschikt om veilig naar buiten te kunnen. Dit in de vorm van een katvriendelijk koertje. Ze heeft op dit moment geen medicatie of extra zorgen nodig.