Ollie

Ollie

Hallo, ik ben Ollie. Ik ben een superlief, speels katertje. Ik kan andere katten en kittens verdragen, maar spelen doe ik liever alleen… Ik ga me ook lekker knus nestelen, maar ook alleen. Af en toe ga ik eens bij mijn zusjes liggen maar eigenlijk zelden. Mijn opvangmama denkt dus dat ik perfect alleen gelukkig kan zijn, zonder soortgenootje. Ik geniet veel meer van de aandacht van mijn opvanggezin. Ik speel graag met hen en slaap ook graag op hun schoot. Ik geniet er ook van om geknuffeld te worden.

Ik ben een specialleke want ik ben geboren met een beetje zuurstofgebrek. In het begin waren mijn klachten zeer ernstig, waardoor ik zelfs bij de dierenarts op de afspraken stond als eventuele euthanasie! Toen ineens toonde ik mijn vechtlust en verbeterde ik elke dag een beetje meer. Zowel mijn opvangmama als de dierenarts wilden mij uiteraard nog een kans geven en die greep ik met beide pootjes… Ik ben nu uitgegroeid tot een doodnormaal kitten met nog wat kleine mankementjes en wat onhandig… Zo is mijn inschattingsvermogen wat minder en spring ik soms te ver of niet ver genoeg. Ook mijn oriëntatie raakt soms in de knoop en dan weet ik eventjes niet meer waar ik ben. Vooral wanneer ik snel opgepakt wordt kan ik soms wat panikeren. Ook blaas ik soms eens in het rond terwijl er niks of niemand in de buurt is… Maar mijn opvangmama vindt mijn mankementjes niet erg… Ze vindt ze juist heel grappig en vindt mij daarom een specialleke…

In samenspraak met de dierenarts word ik enkel als binnenkatje geplaatst en liefst niet in een kasteel, maar een appartementje of klein huisje is voor mij voldoende… Het is niet de bedoeling dat ik ergens val door mis te springen of mijn weg kwijt raak buiten. Kleine kindjes passen ook niet echt bij mij want die pakken mij graag op en omdat ik soms panikeer durf ik mijn nageltjes gebruiken om weg te kunnen raken. Zij zullen nog niet begrijpen dat ik hun geen pijn wil doen maar dat ik eventjes gewoon in paniek raak. Wanneer mijn opvangmama mij dan dicht tegen haar houdt en zachtjes tegen mij praat, word ik direct weer rustig en begin te spinnen. Ik hoop op een huisje waar iemand veel tijd heeft om met mij te knuffelen en te spelen. Waar het rustig is zodat ik niet teveel schrik en waar ik veilig mijn eigen speelse, klungelige, grappige, maar vooral lieve zelf kan zijn.