Vic

Vic

Bij interesse gelieve het aanvraagformulier adoptie in te vullen en te versturen

Vic is een Siberische Husky. Hij werd geboren in mei 2021.

Arme Vic had jammer genoeg een zeer slechte start in zijn prille leven.

Hij was te koop bij een broodfokker! Mensen die zich in een emotionele dip bevonden deden een impulsieve aankoop bij die broodfokker. Die was maar al te blij dat hij van het dier af was voor een enorm hoog bedrag.

Na enkele dagen bleek dat die mensen helemaal niet overweg konden met Vic en met zijn tekortkomingen. Zij gingen er emotioneel helemaal onderdoor en Vic moest weg!

Gelukkig kozen ze er niet voor om hem via één of ander sociaal medium weg te geven, maar brachten hem naar het asiel. Daar krijgt hij nu de nodige begeleiding.

Vic is maar heel matig gesocialiseerd. Daardoor is hij heel onzeker tot angstig in ongekende situaties, met ongekende personen, met ongekende dieren, in prikkelrijke omgevingen.

Hij panikeert en vertoont vluchtgedrag in ongekende situaties (en dat zijn er heel veel gezien zijn slechte socialisatie), als hij een deur/poort door moet, wanneer hij ongekende geluiden hoort.

Zijn sociabiliteit is heel laag. Dat wil zeggen dat hij niet gemakkelijk contact zoekt met mensen die hij niet kent. Na enige tijd kan hij aanhankelijker worden maar alleen op voorwaarde dat hij dat op zijn eigen tempo kan doen. Hem forceren heeft een averechts effect!

Dit gedrag zal nog amper wijzigen. In het beste geval kan hij wennen aan ongekende situaties/mensen/dieren, maar hij zal nooit een sociale hond worden!

Hij kan momenteel niet alleen zijn. Dit moet met de nodige voorzichtigheid aangeleerd worden om te verhinderen dat alleen zijn een trauma wordt (lees: verlatingsangst!)

Eens hij zich er op zijn gemak voelt is een tuin de plaats waar hij het liefst verblijft op voorwaarde dat hij er ‘hond’ mag zijn. Dat wil zeggen: rondcrossen, spelen met uitgetrokken gras, putten graven, in een vijver plonzen, op takjes kauwen,….

Om aan de basisnoden voor Vic te voldoen zoeken we:

Mensen die wonen in een prikkelarme omgeving

Hun woning volledig ‘puppyproof’ willen maken

Mensen met veel tijd zodat ze de eerste weken volledig in functie van Vic kunnen leven door:

  • Hem op zijn tempo de nieuwe omgeving laten verkennen
  • Hem heel langzaam leren alleen zijn
  • Hem de tijd geven om te leren waar hij zijn plas en behoefte moet doen
  • Bereid zijn om opvoedingslessen te volgen in het asiel

Een tuin is absoluut noodzakelijk!