Wijziging adoptiebijdrage katten

Vanaf 1 oktober 2019 worden de asielen en andere organisaties die katten opvangen en herplaatsen verplicht om standaard een leucosevaccin toe te dienen voor de kat geplaatst wordt. Dit vaccin kost ons 40 euro extra. Ondanks het verzet van vrijwel alle asielen in Vlaanderen heeft de Vlaamse overheid deze maatregel toch doorgedreven. Het vaccin is enkel zinvol voor katten die veel buiten gaan. Een leucosetest bij binnenkomst is dan weer niet verplicht, maar wel zinvol en wordt in het Blauwe Kruis in Oostende systematisch gegeven. Diezelfde overheid vertikt het ook de asielen hierbij financieel te helpen: geen enkele subsidie, noch compensatie voor deze nieuwe verplichting.

Tot onze grote spijt zien we ons dan ook verplicht de adoptiebijdrage vanaf 1 oktober te verhogen. Om de kandidaat-adoptanten niet te veel af te schrikken beperken we de stijging tot 20 euro in de hoop dat we de rest kunnen aanvullen dankzij giften en andere schenkingen.

Concreet: vanaf 1 oktober 2019 bedraagt de adoptiebijdrage voor een kat jonger dan 8 jaar 170 euro. De bijdrage voor een oudere kat wordt 100 euro. Wie echter 2 katten tegelijk adopteert zal voortaan maar 290 euro moeten betalen ipv 340 euro.

Hopend op uw begrip.

Het asielteam